Forumet stängs

Vi har - tråkigt nog - kommit till den punkt där ingen längre ser någon framtid för vårt kära supporterforum. Den community som en gång i tiden var aktiv och vibrerade med entusiasm för vårt hjärtelag, har på senare dagar blivit en boxningsring där ingen riktigt trivs, och där tillförseln av nya medlemmar stryps av attityden forumet sänder ut.

Det är riktigt tråkigt - tycker jag i alla fall. Jag älskade (läs: älskar) detta forum - och inte allra minst faktumet att vi har en gemensam mötesplats för att diskutera hockey och en enorm gemensam passion.
Problemet skapas av att vi inte längre diskuterar hockey. Vi diskuterar varandras åsikter. Vi är inte intresserade av att dela en passion längre - nu vill vi bara ha någonstans att avreagera oss. Det var inte vad forumet var tänkt för (duh?), och tyvärr tar jag på mig skulden för att ha låtit det gå så långt. Ska jag vara helt ärlig så är det här ett beslut som borde ha tagits för länge sedan.

Jag tog över forumdriften efter att ha drivit ett antal andra forum i den här magnituden. Jag hade nog egentligen ingen aning om vart Lumberjacks Forum var på väg då - när jag tog över så var forumet fortfarande någorlunda aktivt, och även om groll uppstod så var det inte i den magnitud att det inte var hanterbart. Jag hade ju vart med ett bra tag på forumet tänkte jag - så jag var ändå rätt övertygad om jag att förstod vad det var jag gav mig in på.
Icke. Jag hade inte en aning om hur pass nära branten forumet var just då. Jag hade helt enkelt inte sett de röda trådarna - och troligen var det just för att jag inte vart med från start och sett den negativa utvecklingen.

Jag, nipra, parnevik, elliach, tillsammans med många andra försökte. Vi försökte att styra det åt rätt håll. Steve Jobs har ett rätt lustigt citat som passar bra in här.
"Apple is like a ship, with a hole in the bottom, leaking water. And my job is to get the ship pointed in the right direction."

Jag ska inte skriva någon längre krönika än nödvändigt - men jag vill ändå avsluta med att tacka er för en mestadels fantastisk tid. Jag (som optimist) hoppas att en ny mötesplats kommer att bildas där vi kan återuppstå i vår passion och glädje.
Slutligen vill jag rikta ett stort tack till Lumberjacks - för ert otroliga engagemang och det förtroende ni placerade på mig. Det har varit en riktig upplevelse att få arbeta tillsammans med er!


/Marcus (Paraflax) & Lumberjacks styrelse